Bjuda in till barnkalas | Sweetcollect

Bjuda in till barnkalas

By Roger 0 Comment

Nu så här under vintern kan det vara trevligt att ställa till med ett ordentligt kalas för barnen, det kan vara ett minst sagt uppskattat sätt att sprida lite ljus och kul på tillvaron när de missar nästan alla soltimmarna varje dag. Här kommer några tips på hur man skapar ett barnkalas som alla kommer att minnas!

Det första man ska tänka på är om man ska bjuda in folk och i sådana fall hur många. Bestämmer man sig för att göra detta ska man vara ute i god tid med inbjudningarna, speciellt om man ska vara lite speciell och skicka ut gamla hederliga inbjudningskort.

Sedan gäller det att planera alla inköp, saker som dekoration och andra kalasprylar kan man snabbt köpa på nätet på sajter som Kalaskungen redan när man först bestämmer sig för att ordna ett kalas. Men när det kommer till färskvaror som mat och liknande är det ju något man kan planera i detalj men de bör ju helst köpas först dagen innan eller så, beroende på hur många som kommer och hur mycket som behöver lagas.

Men alla inköpen avklarade är det bara att vänta tills alla har hört av sig och man vet hur många som faktiskt kommer, vilket ju är ytterligare en anledning till att vänta med allt ätbart. Får man dessutom reda på att någon eller några som kommer har någon allergi måste man ju se till att det finns alternativ för dem. Några bra tips för hur man hittar alternativ för de vanligaste allergierna kan man hitta på Tryggabarn.nu.

Dagen innan kan man fixa det mesta i matväg och göra sista uppvärmningen på kalasdagen inför måltiden. Kvällen till kalaset är även ett bra tillfälle att fixa all dekorering, speciellt om man tänkt börja kalaset tidigt på förmiddagen.

Sedan är det bara att hitta på någon rolig aktivitet som barnen kan hålla på med och ha roligt!