Hemodlat och närproducerat

Hemodlat och närproducerat

By Anna Breitenberg 0 Comment

Vi blir mer och mer medvetna om miljön och handlar allt mer närproducerat. Även butiker och restauranger tar hem mer närproducerade produkter. Om vi tittar tillbaka så kanske det var så vår förfäder levde. Det man inte själv odlade kunde man byta till sig med någon annan som behövde det du odlade.Visst kan de locka att bli självförsörjande till en viss del. Allt kanske inte vi kan odla men mycket av det vi ställer på bordet idag kanske vi skulle kunna odla även om vi bor i en stor stad. Att odla själv hemma är inte så svårt och vem som helst skulle kunna börja med något litet. Ge det ett försök och se vad du får fram.Om intresset och gröda blir bra så kanske du kan utöka och odla mer. Visst kan det vara skönt att plocka ihop delar av sin måltid själv hemma av det man på egen hand odlat. Får du mycket av något så kolla upp med grannar om ni kan byta. Det blir lite som våra förfäder gjorde men i en mycket mindre skala.Lär era barn hur ni själv kan odla fram saker att äta. Det är en kunskap som kan vara ovärderlig i framtiden.