Midsommargott

Midsommargott

By Anna Breitenberg 0 Comment

Inför midsommarens festligheter så behövs det mycket gott att äta, både som lunch och till kvällens middag. Att få en smaskig efterrätt är alltid rätt oavsett om det är midsommar eller inte. Här följer ett recept på något midsommargott, en Jordgubbspaj fylld med en kräm av citron.Gör en helt vanlig pajdeg med vetemjöl, socker, vaniljsocker och smör som du kör i någon typ av beredare. Har du inte någon blanda väl för hand. När pajdegen är välblandad tillsätt en äggula och bland igen. Fördela ut degen platt och lägg den i din kyl i ungefär trettio minuter. När det är dags att göra pajen så börja med att kavla ut degen så den passar en form med diameter på ungefär 20-25 centimeter.Lägg den utkavlade degen i din pajform och sätt in i kylen igen i ungefär en halvtimme. Med ett gradantal på 200 så grädda pajskalet i ungefär 20 minuter, innan du lägger i fyllningen så låter du pajskalet svalna så inte fyllningen blir varm.Då var det dags för fyllningen, vispa upp grädde och vänd i citronkräm, när väl pajskalet svalnat så fyller du det med fyllningen av vispad grädde och citronkräm, skär upp jordgubbar hur du vill ha dom och täck krämen med dessa, när jordgubbarna är på plats så kan du garnera det hela med antingen citronmeliss eller något annat gott!Ät och njut av denna goda jordgubbspaj med citronkräm!