Fira skolstarten med pompa och ståt | Sweetcollect

Fira skolstarten med pompa och ståt

By Roger 0 Comment

Nu har sommaren kommit till Sverige, något som du mest troligt längtat efter väldigt länge. Det har förmodligen dina barn också gjort. Med sommar kommer bad, semester, sol och glass. Men efter sommaren börjar skola och jobb igen.

Lite pirrigt och nervöst

I augusti drar skolan igång igen för de allra flesta barnen. Många barn känner att det kan vara lite pirrigt och nervös att komma tillbaka till skolan efter en lång ledighet. Det har gått flera veckor sedan de träffade sina skolkamrater och samtidigt som många barn tycker att det är roligt att komma tillbaka till skolan så kan den första veckan vara lite jobbig.

Gör det lite roligare för ditt barn

Det går att göra den första veckan i skolan lite roligare för dina barn. Som förälder vill du göra skolgången så enkel och rolig som möjligt – samtidigt som det är en period som de ska lära sig matematik, svenska engelska och andra ämnen. En god idé är att överraska ditt barn med ett spontant kalas för att skapa en positiv atmosfär kring den första skolveckan. Med tårta, ballonger och andra festartiklar kan ett litet kalas vara en positiv överraskning för ditt barn. Köp anpassade ballonger med ditt barns namn eller favoritfigur på, antingen som du blåser upp själv eller fyllda med helium för att göra dagen lite extra. Bjud in släkt och vänner för att fira första skoldagen tillsammans. Det är ett tillfälle att förutom att fira din barns skolgång även träffa och ha en trevlig stund med familj och vänner.

Låt barnet vara med och skapa

Funderar du på vad du ska baka till kalaset finns det massvis med inspiration på nätet. Att fika är något av en svensk institution och det finns flera klassiska och goda recept att välja mellan. På Arla har man sammanställt en mängd läckra recept att prova. Bara saft och kanelbullar blir heller aldrig fel. Om man gillar att baka och vara kreativ så kan man vara mer avancerad och kanske göra små cupkakes med bokstäver eller siffror på, kakor formade som alfabetet eller kanske en tårta som är utformad som sveriges karta med en liten flagga som visar – här bor vi!

Lekar och frågesport

Man kan även ha lekar eller frågesport för att göra det hela roligare. Frågorna är givetvis baserade på barnets ålder och kan vara allt från olika matematiska funderingar som vilken bokstav ett djur börjar på eller vilken bokstav som är nummer tio i alfabetet. Geografi kan man använda för att försöka pricka in var vi bor eller var vår huvudstad ligger på en karta med förbundna ögon eller varför inte berätta en saga i en ring där alla får lägga in en mening eller ett stycke allt eftersom historien går runt.

-little-girl-preparing-for-school-playing-and-learning

Det finns mycket att skapa och leka som hör till skolans fantastiska och lärorika värld och som vanligt så är det bara fantasin som sätter gränser.