Vegetariskt och gott: 7 recept för köttfria måltider

Vegetariskt och gott: 7 recept för köttfria måltider

By Anna Bergström 0 Comment

Att äta vegetariskt har blivit alltmer populärt i dagens samhälle, både av hälsoskäl och för miljön. Men ibland kan det vara svårt att komma på nya och spännande recept för att variera sin kost.

Här följer en samling av 7 olika vegetariska recept för att ge inspiration och nya idéer till köket. Köp dig en bok för din receptsamling som du kan spara alla dina recept i. Här kan du hitta en passande.

Huvudrätter

1. Zucchinipasta med tomatsås och mozzarella (2 portioner)

Ett enkelt och smakfullt recept som är både snabbt och lätt att laga. Istället för vanlig pasta används zucchini i strimlor, vilket ger en hälsosam och glutenfri alternativ. Tomatsåsen och mozzarellan ger en smakrik och fyllig rätt som passar både till vardags och till fest.

2. Grönsakswok med nudlar (4 portioner)

En wokrätt med massor av färgglada grönsaker, som paprika, morot och sockerärtor. Nudlarna ger en mättande och krispig textur till rätten. Woken kan varieras med olika grönsaker efter säsong och smak.

3. Quinoabiffar med avokadokräm (4 portioner)

Quinoa är en näringsrik och proteinrik råvara som passar perfekt till vegetariska biffar. Avokadokrämen ger en fräsch och syrlig smak till biffarna, som kan serveras tillsammans med en god sallad och bröd.

Förrätt och tillbehör

4. Halloumi med honung och rostade nötter (2 portioner)

Halloumi är en god och fyllig ost som passar bra som förrätt eller tillbehör. Genom att rosta nötterna och hälla över honung får man en härlig sötma som balanseras mot den salta halloumin.

5. Grillad sötpotatis med mynta och fetaost (4 portioner)

Sötpotatis är ett hälsosamt och näringsrikt alternativ till vanlig potatis. Genom att grilla sötpotatisen får den en härlig krispighet och rökighet. Myntan och fetaosten ger en fräsch smak som bryter av mot den söta potatisen.

Efterrätt

6. Chokladmousse med avokado (4 portioner)

En chokladmousse med en twist, där avokado ger en krämig och fyllig konsistens till moussen. Choklad och avokado är en perfekt kombination av sött och syrligt.

7. Fruktspett med chokladsås (4 portioner)

Ett enkelt och hälsosamt alternativ till traditionell efterrätt. Skär upp olika sorters frukt, trä på spett och servera med en god chokladsås. En färgglad och fräsch efterrätt som passar både för vuxna och barn. Dessutom är det ett bra sätt att få i sig extra vitaminer och antioxidanter från frukten. Fruktsallad behöver inte vara tråkigt, med dessa fruktspett kan man piffa upp dessertbordet på ett enkelt och roligt sätt.

Avslutning

Dessa 7 vegetariska recept ger en god och hälsosam måltid för alla tillfällen. Genom att variera sin kost med vegetariska rätter kan man inte bara upptäcka nya smaker och råvaror, utan även bidra till en mer hållbar livsstil. Så ge dessa recept en chans och utforska det vegetariska köket!