Populärt julgodis

Populärt julgodis

By Anna Bergström 0 Comment

Har man ännu inte tagit sig tiden att baka lite eget julgodis börjar det verkligen vara dags för detta om man vill kunna bjuda på lite gott kring jul. Alla har säkert sina favoriter när det kommer till julgodiset och här kommer några klassiska smaker och godissorter som vi ofta ser dyka upp kring juletiden. Tänk bara på att det inte endast är godiset som sätter stämningen utan även allt runtikring. Satsa därför på det ätbara men även presentationen.

Lakrits

Det är få länder som älskar lakrits så mycket som Sverige. Och kanske har man aldrig tänkt på att inkludera lakrits i julgodiset tidigare, men detta är absolut något varje lakritsälskare bör prova på. Ett recept man därför kan prova på är lakritsfudge med turkisk peppar.

Fudge

Och på tal om fudge. Detta är helt klart en julklassiker i många svenska hem och det finns mängder av olika recept på fudge man kan prova på om man känner sig lite äventyrlig. Med lite inspiration från alla dessa kan man säkert komma på egna smakprofiler man kan kombinera med sin fudge.

Knäck

Knäck är också något som dyker upp bland julgodiset hemma hos många. Dessa sötsaker har en tendens att fastna i tänderna, men det är något vi alla kan överleva om det betyder att vi får denna enkla men juliga smakupplevelse. Många gör dessa med sötmandel men om man hellre vill ha en liten annan smak kan man även satsa på hasselnötter, lakritspulver, kakao eller till och med polkagrisar.

Polkagrisar

Och på tal om polkagrisar. Detta är ju absolut något som måste finnas med på julen. De klassiskt vita och röda godisarna som vi både äter och använder som dekoration (men sedan äter dekorationen också). Man kan göra dem helt solo eller kombinera dem med flera andra godsaker.